Bilder från 2016

Här hittar du bilder från våra aktiveter under 2016!

Midsommarafton den 24 Juni

Aldrig har vi varit så många sjungande, dansande och jordgubbsätande på Sågvikens bygdegård som på årets midsommarfirande.

Drygt 70 personer varav många sommarklädda barn, hjälptes åt att göra en fin midsommarstång som bars fram till ”hålet” till tonerna av RyssmoAntes gånglåt. Och sen raskade vi över isen, följde faster Ingeborg, hoppade grodor och voro musikanter från Skaraborg till många skratt och applåder.

Välfyllda skålar med jordgubbar och grädde väntade sedan inne i bygdegården, där det var lite svalare och skönare än i den gassande solen utanför.


Tisdsag 5 Juli

Årets första musikcafé bjöd på sång och musik och berättelser om tre starka kvinnor som alla startade sitt liv i Sundsvall.

Hjördis Schymberg, Kai Gullmar och Ingeborg Nyberg fångade Sverige med sång och musik i helt olika genrer, Hjördis Schymberg på operascenen, Kai Gullmar med populärmusik och massor av melodier till svenska filmer, och Ingeborg Nyberg med sin mogna altröst redan i unga år - och medverkan i många filmer.

Kristine Persson och Linde Jonsson sjöng och berättade, ackompanjerade av Peter Holm och Heidi Jonsson. Och publiken njöt…

Tisdag 12 Juli

Trygve Grindsäter, elbas, gästade Sågviken första gången och njöt tillsammans med den talrika publiken.
Bosse Bäcklund, Ingela Söderlund och Trygve Grindsäter bjöd på en härlig "pyttipanna" med svängiga låtar, stämningsfulla visor och mycket glad country.
Publiken i Sågviken ville inte att Ingela och hennes kompisar skulle sluta spela och tjatade fram extranummer, både "linblomman" och joddling.

Tisdag 19 Juli

Roland Bolander bjöd på flera gamla godingar, bland annat Litte Gerhards hitlåt Boena Sera, till publikens förtjusning.
"Melodier som betåra komma först på Sonora" står det på skivomslaget. Pia Högström-Stolt hade samlat lite rekvisita för att markera tidsandan.
"Jakas" Jönsson på bas har gästat Sågviken flera gånger tidigare medan det för pianisten Dan Gunnar Olausson var första besöket.
Det var få i publiken som kunde sitta still under kvällen, som det svängde...
Pia Högström-Stolt sjöng gamla godingar och gav många tidsbilder av hur det var att vara tonåring på 50-talet.

Tisdag 26 Juli

Härlig musik med Stelman Jones på bygdegården ikväll!

Tisdag 2 Augusti

Publiken kom från både när och fjärran för att uppleva önskekonserten med Barfota Jazzmen i Sågvikens bygdegård. Alla njöt av den svängiga musiken, men både kända och okända melodier, och det gick inte att sitta still i svänget.

Tisdag 8 Augusti

Så avslutades sommarens cafékvällar med en utflykt i folkmusiken och den folkliga visans tecken.

Två fingerfärdiga herrar, fiolspelmannen Folke Ferner och dragspelaren Tomas Söderlund bjöd, tillsammans med vår förenings ordförande Stefan Groth, på en blandning av finstämt och burleskt.

Lite historier ur spelmansvärlden kryddade anrättningen och en nöjd och mätt publik kunde lämna bygdegården med massor av lotterivinster - eftersom det var avslutning  handlade det också om att tömma sommarens ansenliga lager av skänkta vinster.